Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © ANP XTRA

Netwerk tegen Armoede: "Mensen in armoede moeten recht hebben op genoeg water”

Een nieuwe maatregel van de Vlaamse regering, waardoor mensen die moeite hebben met het betalen van hun waterfactuur een beperkt waterdebiet opgelegd kunnen krijgen, dreigt er voor te zorgen dat gezinnen niet meer in hun basisbehoeften kunnen voldoen. Daar waarschuwt het Netwerk tegen Armoede voor. 

25 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    Als men eerst eens zou kijken wat ze bezitten aan overbodige dure apparaten en gadgets. Deze armen krijgen al op veel verschillende zaken vermindering of ze moeten niets betalen. Net zoals de sociale woningen waar auto's van 30 en 40.000 euro voor de deur staan.
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Het gaat hier steeds over hetzelfde, nl. "rechten"... Nooit hoor ik eens iets over plichten.
  • Liesbeth Cuppens

    5 jaar geleden
    Wat een wrede reacties hier.Heeft u zich al eens afgevraagd waarom sommigen rijk zijn en andere niet? Armoede kent veel types, redenen en oorzaken: generatiearmoede, niet meer kunnen werken door ziekte, schulden -die men niet zelf in de hand heeft, enz Arm zijn is geen keuze, maar het gevolg van een dieperliggende en dikwijls onzichtbare oorzaak die het publiek niet kent. Eerst het volledige verhaal in zijn context plaatsen en dan pas uitspraak doen, vinden velen toch o zo moeilijk.
  • ambiorix vincencetourix

    5 jaar geleden
    Mensen twee keer voor afvalwater laten betalen Waarom ?
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    welkom in onze ultra liberale maatschappij en dan zeggen dat sommige partijen de sociale zekerheid nog meer willen afbouwen.