Koning Filip, Didier Reynders en Johan Vande Lanotte.
Volledig scherm
Koning Filip, Didier Reynders en Johan Vande Lanotte. © Photo News

Koning stelt Didier Reynders en Johan Vande Lanotte aan tot informateurs. Waarom zij juist?

binnenlandDe koning heeft intussen alle partijvoorzitters gesproken in de aanloop van de vorming van een federale regering. Om 16 uur heeft koning Filip Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) ontvangen op het Koninklijk Paleis. Beide politici werden aangesteld tot informateurs. Politiek analist Noël Slangen en politicoloog Carl Devos verduidelijken waarom juist zij de taak van informateur krijgen. 

128 reacties

  • marc rooms

    5 jaar geleden
    Peppie en kokkie zullen het eens gaan doen. Wat een klucht.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De koning duidt twee anti-Vlaamse raadgevers aan. De Franstalige richting is ingezet. Benieuwd hoe Vlaamsgezind onze trado-partijen zich zullen gedragen, de linkse partijen buiten beschouwing gelaten.
  • j hendrickx

    5 jaar geleden
    Liefst zo snel mogelijk een VLEXIT dat we van al dat gezever afzijn.
  • MARC CAFMEYER

    5 jaar geleden
    De keuze is wat hij is ! Doch van kleuren gesproken is iets anders. ! marc cafmeyer
  • Ivan De Bruyne

    5 jaar geleden
    Op naar de volgende verkiezingen en een absolute meerderheid met N-VA en Vlaams belang aan Vlaamse zijde. Opnieuw wordt er gespuwd in het gezicht van de echte Vlamingen door die 2 clowns aan te stellen. Di Rupo heeft waarschijnlijk een fles champagne ontkurkt toen hij hoorde wie de informateurs waren.
  1. Koning stuurt nog niemand het veld in

    Koning stuurt nog niemand het veld in

    Koning Filip stuurt vanavond nog niemand het veld in. Het staatshoofd heeft het paleis intussen verlaten. Daarmee zit dag drie na de verkiezingen er stilaan op, de dag waarop Tom Van Grieken, als voorzitter van een extreemrechtse partij, voor de allereerste keer langsging bij de koning. In de namiddag ging de Vlaams Belang-voorzitter ook op de koffie bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. De leider van de Vlaamse formatie kreeg vandaag ook Open Vld, CD&V en zijn eigen partij N-VA op bezoek. De beginnende verkennende gesprekken voor nieuwe regeringen op federaal, Vlaams, Waals en Brussels vlak komen stilaan op kruissnelheid. We sluiten deze liveblog voor vandaag af, herlees hieronder alle ontwikkelingen.
  2. Nieuw op 1 april: minimumloon stijgt boven de 2.000 euro bruto, nieuwe voorrangsregels in kinderopvang

    Nieuw op 1 april: minimum­loon stijgt boven de 2.000 euro bruto, nieuwe voorrangs­re­gels in kinderop­vang

    Nieuwe maand, nieuwe regels: dat is ook in april het geval. Zo verhoogt op 1 april het minimumloon in ons land, en gaat het voor het eerst boven de 2.000 euro bruto. Volgens de christelijke vakbond ACV zien zo 80.000 werknemers hun loon verhogen. En in de gesubsidieerde kinderopvang in Vlaanderen treden vanaf 1 april nieuwe voorrangsregels in werking. Er wordt meer voorrang gegeven aan werkende ouders. De omstreden maatregel zal wel worden aangevochten bij het Grondwettelijk Hof. Een overzicht.