Chris Janssens
Volledig scherm
Chris Janssens © Joel Hoylaerts / Photonews

Vlaams Belang-kopstuk Chris Janssens over trouwstoeten: “Voor ons mogen ze, als ze in één ruk terug naar Marokko of Turkije rijden”

Een filmpje waarin Vlaams Belang-kopstuk en onderhandelaar Chris Janssens met forse bewoordingen uithaalt naar Turkse en Marokkaanse trouwstoeten veroorzaakt ophef op sociale media.

197 reacties

  • Marie Desmet

    5 jaar geleden
    Hij zegt onverbloemd wat velen van ons denken en dat lucht op. Terwijl Groen nog staat te prediken van 'onbekend is onbemind' wordt al die overlast bij het 'domme' volk ervaren als: 'bekend is onbemind'
  • Rudy Reynders

    5 jaar geleden
    Hardere aanpak voor dergelijke onverantwoorde gedragingen, intrekken van rijbewijs bij herhaling, hogere verzekeringspremie, ... Uitspraak is pietpraat geen woord aanvuilmaken, negeren is de beste reactie dus geen reactie.
  • Younes Lahraoui

    5 jaar geleden
    ... wat te dien met alle autochtonen die zat een ongeluk veroorzaken? Alle gekheid op een stokje, weet dat ook vreemden als ik, dit afschuwen. Maar dit filmpje is haat zaaien, niet meer noch minder. Dit gaat niet meer over een stoet maar over bevolkingsgroepen. Wat verwachten jullie van deze aanpak? Ik verwacht jammer genoeg colletoral dammage. Jammer dat een politieke partij zo ongeschoold kan zijn, ik weet beter. Zuivere vorm van racisme, ik ben geen vee en u ook niet
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het heeft alles met racisme te maken. Niet omdat het wel of niet om blauwe ogen gaat. Maar omdat stigmatiseren en veralgemenend denigreren op basis van afkomst racistisch is. Er zijn ook allochtonen van Turkse of Marokkaanse afkomst die dergelijke trouwstoeten niet houden. Die zelfs niet gelovig zijn. Of moet Demir ook terug mee naar Turkije.
  • Raf Van Tielt

    5 jaar geleden
    Verkeersovertredingen moeten bestraft worden, vind je ze niet zwaar genoeg kan je ze altijd laten bijstellen? Aangezien het uw job is. Worden ze niet gearresteerd? maak de politie dan efficiënter. Maar Belgen met buitenlandse roots sturen naar een andere land door een verkeersovertreding? Dan heb je het heel bruin gebakken. Gaan we een aparte wetboek maken voor hun? normaal doen & consequent blijven. Zijn ongeschoolde uitspraken doet ons land niets goed.