Slechts 64 NMBS-stations zijn volledig toegankelijk voor reizigers met een beperking.
Volledig scherm
Slechts 64 NMBS-stations zijn volledig toegankelijk voor reizigers met een beperking. © Photo News

Slechts 64 NMBS-stations volledig toegankelijk voor reizigers met beperking

Slechts 64 van de 550 NMBS-stations waren eind 2017 volledig toegankelijk voor reizigers met een beperking. Aan het huidige tempo zullen alle stations pas binnen honderd jaar aangepast zijn. Dat schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen vandaag.

12 reacties

  • Charlie 33

    5 jaar geleden
    En met de komende vergrijzing kunnen ze maar beter een aantal stations gewoon sluiten. Om beter op tijd te reizen hebben ze toch ook gewoon het aantal treinen verminderd. De beste score halen ze als er geen treinen en geen stations meer zijn. Is er ook meer geld over voor hun bonussen.
  • willem merken

    5 jaar geleden
    Ga eens kijken in Vilvoorde dat zegt genoeg. NMBS en hun aanhangsels Meer directeurs en chefs die alleen voor papier zorgen (en hun eigen portemonéé) dan er mensen zijn om het echte werk te doen.
  • luc Van Neygen

    5 jaar geleden
    Luc Van Neygen In het station van Gent Sint Pieters is perron 8 al maanden enkel bereikbaar via een ijzeren trap. Deze trap is zeer gevaarlijk en voldoet niet aan de veiligheidsvoorschriften. Voor mensen met een beperking en ouderen een groot probleem.
  • Arie Verwimp

    5 jaar geleden
    Wij zijn bijna 2020 en nog altijd maakt de nmbs er geen werk van...gewoon privatiseren die handel en al die politieke postjes buitengooien.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    @patrick morel: ga eens kijken naar bv. stations in Nederland, daartegen zijn de onze antiek, bouwvallig, slecht tot niet onderhouden, ongezellig, rommelig en niet onderhouden...dan mogen we blij zijn dat enkele steden reeds toch meer moderne stations hebben (of krijgen) met een wat hoger designgehalte en die ook goed worden onderhouden..