Trump ontmoette koningin Elizabeth II vorig jaar in juli al op Windsor Castle. Het ging toen om een werkbezoek en geen officieel staatsbezoek.
Volledig scherm
Trump ontmoette koningin Elizabeth II vorig jaar in juli al op Windsor Castle. Het ging toen om een werkbezoek en geen officieel staatsbezoek. © AP

Massale protesten verwacht tijdens eerste staatsbezoek van Trump aan Verenigd Koninkrijk

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania trekken van 3 tot 5 juni naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. De president zal onder meer Queen Elisabeth en ontslagnemend premier Theresa May ontmoeten. Verwacht wordt dat opnieuw duizenden mensen op straat komen uit protest tegen het bezoek van Trump.

3 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Het is een hypothetische vraag: kunnen de Britten geen "cordon sanitair" met een mensenketting bouwen rond het vliegveld Heathrow of waar hij ook wil landen. Of rond het Koninklijk Paleis?
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    In UK weten ze uit ervaring dat je met een drone een heel vliegveld plat kunnen leggen.
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    dit moet wel de meest gehate president zijn zowel lokaal in de US als internationaal, maar hij heeft het wel aan zichzelf te danken neem nu het abortus debacle dat daar gaande is geen zinnig mens die daar ook maar iets positiefs kan over zeggen.