Hendrik Vuye.
Volledig scherm
Hendrik Vuye. © BELGA

Hendrik Vuye vindt aanstelling informateurs maar niets: “De grootste partij, N-VA, wordt buitenspel gezet”

Voormalig Kamerlid Hendrik Vuye is geen voorstander van de aanstelling van informateur Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR). Dat liet hij vanmorgen verstaan op Radio 1. Volgens hem wordt de N-VA daarmee buitenspel gezet. 

178 reacties

  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Ik deze heeft de koning dan ook zijn onpartijdigheid geschonden. Hij zou beter Astrid gestuurd hebben,maar hij doet betaald de linkse partijen: eigen postje eerst. Als de Vlaamse meerderheid in de regering opzij gezet word door de postjespakkers, dan is dit de laatste keer dat ze bij de verkiezingen opkomen. Ik ben benieuwd hoeveel van hun eigen leden dan nog vertrouwen gaan hebben in hun ondemocratisch verkozen partijtop. De stemming is gezet en of willen de verliezers de grote van uithangen.
  • Guido Volkaerts

    5 jaar geleden
    Zoals verwacht waren die verkiezingen weer een maat voor niets: De grootste Vlaamse partij (NVA) én de grote winnaar van de verkiezingen (VB) worden bewust opzij gezet en de grootste verliezer (sp.a) mag een informateur uitzenden... De wereld op zijn kop...
  • Jo Peeters

    5 jaar geleden
    Het komt er voor de traditionele partijen op aan om in de regering te zitten en ministerposten te hebben. De traditionele partijen willen de winnende partij (VB) niet erkennen omdat ze dan hun voornaamste doel dreigen te mislopen en dat is die ministerposten aan de winnende partij laten.
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Zo vlug mogelijk nieuwe verkiezingen, vanaf dan krijgen ze ook mijn stem erbij en enkel wanneer ze de volledige meerderheid hebben zullen we zien dat de verliezers zich er moeten bij neerleggen!!!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Jan Peeters dat is de sterkte van Waalse politici, Walen zijn één volk en Vlamingen ook de Vlaamse politici delen de mensen op in de goeden en de slechte en dat is onze zwakte, sommige politici maken Vlamingen liever arm om op visite te mogen gaan bij Nollet en Di Rupo. De gewone loontrekkende die een eigen woning heeft en wat spaarcentjes zullen de eerste zijn die moeten betalen. Ik hebben zo eens een hysterische linkse professer gezien die klaar stond om te spaarrekening te plunderen.