Puigdemont op campagne in Brussel vorige week vrijdag, twee dagen voor de verkiezingen.
Volledig scherm
Puigdemont op campagne in Brussel vorige week vrijdag, twee dagen voor de verkiezingen. © AFP

Europees parlement verbiedt Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont de toegang, hoewel hij verkozen is

De voormalige Catalaanse premier Carles Puigdemont, die na het onafhankelijkheidsreferendum in de Spaanse deelstaat het land ontvluchtte en in België verblijft, geraakte zondag samen met een partijgenoot verkozen in het Europees parlement. Groot was dan ook hun verbazing toen de twee zich deze week gingen aanmelden in het parlementsgebouw in Brussel, en daar prompt de toegang werden geweigerd.

83 reacties

  • rob jamers

    5 jaar geleden
    En terecht hij heeft een staats greep willen plegen misbruik gemaakt van publieke gelden en is dan als een bange haas gevlucht.Hij heeft de Spaanse grondwet naast zich neer gelegd en gedacht dat HIJ daar boven stond.
  • rob jamers

    5 jaar geleden
    Terechte beslissing van Europa.Mr Puigdemont is geen democraat maar een separatist die de Spaanse grondwet naast zich neer heeft gelegd en root gelijk uitleveren aan Spanje zo snel mogelijk
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Even verduidleijken dat Puigdemont van de Spaanse overheid zich niet mocht kandidaat stellen, of hij in het buitenland zit of in Spanje. Bovendien is Puigdemont in feite een vluchteling - op de vlucht voor de Spaanse justitie wegens het niet naleven van de grondwet en opruien va nde bevolking. maw technisch is dat landverraad. Voor in de EU te zetelen moet je erkent zijn als kandidaat door je land. maw een erkende kandidaat bij de verkiezingen. Niks van dat beantwoord aan het vereiste profiel.
  • diego gonzalez

    5 jaar geleden
    Ja Anna, jouw verhaal klopt als een bus. Je vergeet wel te vermelden dat de Catalaanse onafhankelijkheidspartij van Puigdemont en Artur Mas ook met hun neus diep in de corruptie zit.
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Europa gepakt door zijn eigen leugens ....kan het nog beter.