Wanneer de genetisch gemanipuleerde schimmel het lichaam van een mug herkent, dringt die het insect binnen en verspreidt er een insecticide dat het dier doodt.
Volledig scherm
Wanneer de genetisch gemanipuleerde schimmel het lichaam van een mug herkent, dringt die het insect binnen en verspreidt er een insecticide dat het dier doodt. © thinkstock

Genetisch gemanipuleerde schimmel in strijd tegen malaria

Voor het eerst werden genetisch gemanipuleerde parasieten uitgezet in een natuurlijke omgeving voor een proefproject in het West-Afrikaanse Burkina Faso. In anderhalve maand tijd slaagde een genetisch gemanipuleerde schimmel erin malariamuggen uit te roeien.

3 reacties

  • Marc Puystiens

    5 jaar geleden
    Welke doos van pandora opent men hiermee?
  • Erwin Hyndrikx

    5 jaar geleden
    GMO in landbouw is blijkbaar anders dan dezelfde GMO in dezelfde omgeving losgelaten voor geneeskunde? Men belet al jaren GMO gewassen(die efficiënter men voedingsstoffen, schimmels,insecten,watergebruik of andere zouden kunnen omgaan) omdat dit zogezegd gevaarlijk is en een GGO schimmel loslaten,die insecten doodt mag wel?De techniek is of veilig of niet veilig!(GMO gewassen worden overal ter wereld, behalve in Europa, veilig geteeld).Europa is dus hypocriet door het verbieden van GGO gewassen!
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Bizar. Genetische manipulatie op gewassen roept en tiert men. Bij dergelijke projecten niet. Waarom? Omdat men daar levens mee red? De risicos zijn hier even groot of klein. 2 maten en 2 gewichten.