© Olivier Matthys

Geen toegang tot telefoontaps: ook beroep Supportersorgaan KV Mechelen afgewezen

Het beroep van het Supportersorgaan van KV Mechelen is afgewezen. Dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling van het Hof van Beroep beslist. Dat betekent dat KV Mechelen nog altijd geen toegang krijgt tot de tapes van de afgeluisterde telefoongesprekken.

thst, tsfn

LEES OOK.Advocaat Supportersorgaan KV Mechelen gaat in de tegenaanval: “Is er iets rots in uw éigen organisatie, meneer de bondsprocureur?”

Het Supportersorgaan van KV Mechelen wou eerder al inzage in de telefoontaps in het onderzoek ‘Propere Handen’, omdat het vindt dat het als betrokken partij daar recht op heeft. Het verzoek werd afgewezen, maar het supportersorgaan tekende beroep aan bij de Kamer van Inbeschuldigingstelling van het Hof van Beroep. Dat beroep is nu ook afgewezen “gezien de noodwendigheden van het onderzoek”. Dat betekent dat KV Mechelen nog altijd geen toegang krijgt tot de tapes van de afgeluisterde telefoongesprekken en zich moeten verdedigen op basis van samenvattingen en transcripties van die tapes. De club vindt dat “schending van de rechten van de verdediging”.

MEER OVER KV Mechelen