89-jarige man slachtoffer van brutale home invasion in Brecht

© BELGAIMAGE

Twee onbekenden hebben woensdag een home invasion gepleegd, waarbij een 89-jarige man zwaargewond raakte. De feiten speelden zich af in Sint-Job-in-’t-Goor, deelgemeente van het Antwerpse Brecht.

evg

Het slachtoffer had woensdagochtend in zijn voortuin gewerkt en wandelde omstreeks 10.00 uur met zijn rollator naar zijn tuinhuis om vervolgens via de keuken zijn woning binnen te gaan, meldt het Antwerpse parket. Een onbekende gaf hem op dat moment een duw in de rug. De man viel op de grond en kreeg een stamp.

Twee verdachten stapten de woning binnen, vermomd met een doek of sjaal, en sleepten het slachtoffer mee naar de woonkamer. Daar gaven ze de man een slag in het gezicht en een duw in de romp.

Een van de verdachten zette een vuurwapen tegen het hoofd van het slachtoffer, terwijl de tweede het huis doorzocht. Dat leverde niet veel op: 150 euro, een rijbewijs en een oud gsm-toestel. De twee gingen ervandoor en konden nog niet worden gevat. De man kon nog zelf de hulpdiensten bellen, die hem met zware verwondingen naar het ziekenhuis overbrachten.

Het parket zegt erg zwaar aan de feiten te tillen, gezien het slachtoffer een weerloze oude man was en er zwaar geweld werd gebruikt.