Maak van je camionette geen etalage

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé, werkgeversorganisatie Unizo en Bouwunie willen zelfstandige aannemers waarschuwen voor inbraak en diefstal uit voertuigen, een plaag die blijft toenemen. Daarom is er een nieuwe preventiecampagne uitgewerkt: “Maak van je camionette geen etalage”.

blg

Al te vaak worden zelfstandige aannemers het slachtoffer van inbraak en diefstal uit hun voertuig. Daarom is er een campagne ontwikkeld. Naast een duidelijke affiche is er ook een folder opgesteld met enkele eenvoudige praktische tips. Die moeten aannemers bewust maken van hun eigen preventie om inbraak en diefstal te voorkomen. De camionette altijd goed afsluiten, geen duur materiaal zichtbaar laten rondslingeren, materiaal en machines merken, registeren en verzekeren zijn voorbeelden van maatregelen.

De affiches en folders zijn ter beschikking bij de stedelijke en gemeentelijk preventiediensten en de lokale politiezones van West-Vlaanderen. Unizo en Bouwunie zorgen voor de verdeling bij hun leden.

“Voor het derde kwartaal van 2016 is er in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar een forse stijging van zowat 75 procent voor diefstal uit camionettes. Er zijn West-Vlaamse politiezones met, nu reeds, een hoger aantal dan in gans 2015”, aldus gouverneur Decaluwé. “Als de boodschap dat je de kat best niet bij de melk zet, in dit geval dat je best geen etalage van je camionette maakt, alle aannemers uit West-Vlaanderen en al wie met zijn camionette in onze provincie komt werken, kan bereiken, dan is ons opzet geslaagd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen