Direct naar artikelinhoud
Zomerweer

Veilig zwemmen in zee? In deze kustgemeenten houden redders dit weekend een oogje in het zeil

Foto ter illustratie.Beeld Photo News

Het wordt dit weekend zomers warm. Wie naar zee gaat en graag een duik in de Noordzee wil nemen, kan dat veilig doen in Blankenberge, De Haan, Knokke-Heist, Koksijde en Oostende. In deze kustgemeenten houden redders een oogje in het zeil. 

In Bredene, De Panne, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge staan de kustredders pas over twee weken paraat. Wie hier een frisse plons wil nemen, doet dat dus op eigen risico.

Volgens de weersvoorspellingen zal het kwik morgen aan zee rond de 25 graden schommelen. Zondag wordt het zelfs nog iets warmer. Even pootjebaden om af te koelen, lijkt dan ook aanlokkelijk. Hou er echter rekening mee dat met een temperatuur rond 16 graden het strandwater nog koel zal aanvoelen.

Veilig zwemmen in zee? In deze kustgemeenten houden redders dit weekend een oogje in het zeil
Beeld Photo News

Door het voorspelde zomerse weer versterkt de NMBS dit weekend haar aanbod naar de kust. Zowel zaterdag als zondag legt de NMBS acht extra treinen in, goed voor 7.000 extra zitplaatsen. Zowel van en naar Oostende als Blankenberge rijden er extra treinen. Daarnaast verhoogt de NMBS de capaciteit van een aantal reguliere treinen tussen Antwerpen-Centraal en Oostende.

De volledige dienstregeling is te raadplegen via de website of de app van de NMBS. Treinreizigers kunnen het hele verlengde weekend gebruikmaken van een voordelig weekendbiljet, waardoor ze voor de helft van de prijs heen en terug kunnen sporen naar eender welke bestemming in België.