Rudy Van de Perre van Horta Eppegem heeft naast knaagdieren - zoals deze grijze chinchilla - ook schildpadden, vissen en kippen in z’n assortiment.
Volledig scherm
Rudy Van de Perre van Horta Eppegem heeft naast knaagdieren - zoals deze grijze chinchilla - ook schildpadden, vissen en kippen in z’n assortiment.

Dierenhandelaars niet te spreken over strengere regels: "Je moet toch geen drie jaar studeren om konijn te verkopen?”

Dierenhandelaars mogen niet meer adverteren met foto’s van beestjes die ze niet effectief aanbieden. Ook eender welke vorm van korting is voortaan verboden. En over vijf jaar moet de uitbater of zeker één vast personeelslid minstens een diploma Dierenzorg hebben. “Dit is de doodsteek voor de kleine zelfstandige. Alleen de grote ketens zullen overblijven.”

74 reacties

  • Annemie Welter

    5 jaar geleden
    Stop aub met dieren te kopen!! Het dient enkel om geld te verdienen en wat hebben die dieren er in godsnaam aan in een kooi tentoongesteld te staan voor de domme egoïstische mens. Dieren horen NIET in gevangenschap te leven!!!!!
  • Richard Stulens

    5 jaar geleden
    Schrijnende toestanden? Voor veel dieren begint het leed pas als ze verkocht zijn. Honden (waaronder veel pitbulls, want die zijn in de mode) op appartementen van 60 vierkante meter. Blaffen en janken van miserie, kakken op het terrasje... 'Baasjes' de hele dag weg... Ben, dank u wel voor deze hel.
  • linda vanhees

    5 jaar geleden
    Ik vind het niet meer dan juist dat die wet er komt want sommigen verkopers weten nog altijd niet hoe ze hun dieren moeten verzorgen ondanks dat ze het al jaren doen
  • peter colson

    5 jaar geleden
    3 jaar studeren om een konijn te verkopen, maar diegene die een konijn kopen kennen er doorgaans minder van dan de verkoper en die kunnen dan zoveel konijnen kopen als die willen met alle gevolgen vandien
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Regeltjes, regeltjes, regeltjes. Sommigen kunnen hier niet mee stoppen en willen iedereen bij het handje houden. Maar soms gaat het te ver. Hier in dit geval worden mensen in een keurslijf gedwongen dat de individuele vrijheid beperkt en het gezond verstand aanvecht.