Direct naar artikelinhoud
Migratie

Lokale politie schroeft patrouilles in Noordstation terug

Op 17 mei werd het Noordstation ontruimd. De migranten die verbleven in de wachtruimte bij de bushaltes van De Lijn, kregen opvang in verschillende daklozencentra in de hoofdstad. Nadien kwamen er extra politiepatrouilles om te verhinderen dat migranten zouden terugkeren naar het station.Beeld BELGA

De lokale politie van de zone Brussel-Noord schroeft de patrouilles rond het Noordstation na een evaluatie deze week terug. Voortaan patrouilleren vier inspecteurs dagelijks rond het station. 

Twee weken geleden werd het station aan de vooravond van een grootschalige politieactie ontruimd. De migranten die verbleven in de wachtruimte bij de bushaltes van De Lijn, kregen om arrestaties te vermijden opvang in verschillende daklozencentra in de hoofdstad. Nadien kwamen er extra patrouilles om te verhinderen dat migranten zouden terugkeren naar het station.

 “We schalen de controles de komende weken terug omdat de situatie zich heeft genormaliseerd”, zegt politiewoordvoerster Audrey Dereymaeker. Lees: omdat de migranten verdwenen zijn uit het station hoeft de politie ook niet meer zo veel agenten op patrouille te sturen. 

“Over een week of twee evalueren we opnieuw. Is er weer meer politie nodig? Dan schalen we op. Als alles rustig blijft, kunnen we terugschakelen naar onze standaardbezetting: twee inspecteurs per dag. Die behouden we altijd in het kader van ons actieplan in de wijk. De federale politie blijft ons ondersteunen”, zegt Dereymaeker.