Theo Francken.
Volledig scherm
Theo Francken. © EPA

Francken wil praten met Vlaams Belang: “We zullen dan eens zien hoe ver ze ernaast schieten”

Theo Francken (N-VA) wil het gesprek aangaan met het Vlaams Belang. "Laat ons tegen het Vlaams Belang zeggen: hier is de bal, trap zelf eens naar doel in plaats van enkel te roepen vanuit de tribune”, zegt hij vandaag in een interview met Het Nieuwsblad. “We zullen dan eens zien hoe ver ze ernaast schieten.”

134 reacties

  • Andy Staelens

    5 jaar geleden
    Schrik van de kiezers ja, wanneer NVA samen zou werken met VB dan lopen nog veel meer kiezers over van NVA. Bij NVA is het zo dat ze veel zeggen, bij VB zullen ze het echt willen doen zonder al te veel over te lullen. Laten we NVA en VB daarom samen met al hun supporters bijeenzetten in hun Antwaarpe en een muur rond bouwen. Win win!
  • censor

    5 jaar geleden
    Operatie boycot is begonnen, Zeker "ter Zake" kan het niet verkroppen en het is meer een ondervraging dan een interview...De Gucht moest ook zijn steentje bijdragen met gratuite beschuldigingen, en dat voor iemand die beschuldigd werd van voorkennis en aandelen, gefoefel tot in Italië toe...toch eigenaardig dat die persoon zijn mening mogen ventileren, die een lopende zaak hebben bij het gerecht.Ten alle prijze worden nu elementen gebruikt om VB in diskrediet te brengen.
  • Geert Vandewalle

    5 jaar geleden
    Ik denk dat men best eens terug naar school gaat en terug eens met procenten leert rekenen. Het Vlaams belang dit en dat, samen met NVA halen ze de 50 % niet. Dus moet een derde helpen. Aan de Vlaams Belang aanhang : Wie zal daar in meestappen ? Federaal is het nog erger, daar moet ge dan nog Franstalige partijen bij betrekken. Kijk deze middag eens op rtl of rtbf en vraag u eens af wie daar zal in het avontuur stappen.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    De bevinding van Francken staat nu al vast: het VB deugt niet;, een samenwerking is onmogelijk. Franckens uitdaging is als een bakker die aan de concurrent vraagt enkele broden te bakken opdat hij erover zijn oordeel kan geven. Of als iemand die zijn tegenspeler uitgedaagd een vrije trap te schieten, maar met zijn hele ploeg pal voor het doel gaat staan. Wanneer stopt die N-VA hypocrisie?
  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Om het in mensentaal te zeggen : Francken kan zelf geen goal maken , stelt een andere spits op , deze maakt ook geen goal en dan uit de ploeg gezet. Game over.