In 2008 sprak wijlen Steve Jobs over het vernieuwde iTunes op een media-event in San Francisco. Na achttien jaar komt er een einde aan iTunes. Archiefbeeld.
Volledig scherm
In 2008 sprak wijlen Steve Jobs over het vernieuwde iTunes op een media-event in San Francisco. Na achttien jaar komt er een einde aan iTunes. Archiefbeeld. © REUTERS

Apple kondigt einde van iTunes aan

Na achttien jaar komt er een einde aan iTunes, het digitale platform van Apple waarop muziek- en videobestanden kunnen worden afgespeeld en gekocht. Apple zal het muziekplatform vervangen door drie nieuwe apps. Dat meldt het Amerikaanse persagentschap Bloomberg.

7 reacties

  • Johan Vermeulen

    5 jaar geleden
    Tjah, zo een nieuwe applicatie is het moment om aan de spelregels te foefelen, dat zal hen wel niet slecht uitkomen. Als Apple gebruiker zoek je het wel, je bent de speelbal van wat zij beslissen, je hebt geen keuze van software.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Herstellen kan je al via phone of ipad. Geen itunes meer nodig voor dat.
  • Sven Raets

    5 jaar geleden
    Wat als je een apple moet herstellen door aan itunes te hangen ? Daar al eens over nagedacht hoe dat opgelost word dan ?
  • Stef Honing

    5 jaar geleden
    @Martin, men splitst iTunes in drie verschillende apps nl. Apple Music, Apple TV & Apple podcast. Uw aangeschafte content behoudt u maar niet meer samen in één app.
  • Dominique Bruyndonckx

    5 jaar geleden
    En wat met onze aangekochte films en muziek?