Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dossier matchfixing: KV Mechelen veroordeeld tot degradatie, Waasland-Beveren gaat vrijuit

Belgisch voetbalIn het dossier rond de matchfixing is KV Mechelen veroordeeld tot degradatie, Waasland-Beveren gaat vrijuit. Dat besliste de Geschillencommissie Hoger Beroep Profvoetbal. Door die beslissing mag KV Mechelen geen Europees voetbal spelen en mag het volgend jaar ook niet deelnemen aan de Beker van België. Door het nieuws stijgt Beerschot naar 1A en krijgt AA Gent mogelijk het Europees ticket van Malinwa. KV Mechelen tekent, zoals verwacht, beroep aan tegen de beslissing bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport).

71 reacties

  • Maria Briers

    5 jaar geleden
    En Moeskroen en Eupen...? Zijn zij de volgenden? Dat was pas heel duidelijk matchfixing.
  • Ingrid Charlier

    5 jaar geleden
    Ik vind dit heel erg voor de supporters. Zij kunnen er niets aan doen dat bepaalde bestuursleden corrupt zijn.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En nu mogen onze armlastige regeringen in wording stoppen met het uitdelen van een jaarlijks fiscaal cadeau van 130 miljoen eurokes aan deze bende. Ik denk dat dit voorstel bij vele burgers op hoerageroep zal onthaald worden. Enkel in België worden zulke bonden en clubs met hun maffioos gedrag gesponsord. Stop dus deze verkwisting van gemeenschapsgeld.
  • stefan mortelmans

    5 jaar geleden
    KV en Beerschot speelden een eerlijke match. Beerschot verloor waarom mogen zij stijgen en bv Lokeren niet blijven in 1ste ? lijkt me veel logischer dat een ploeg die in 1ste zat gewoon blijft als er iemand niet stijgt ?
  • Wouter Van de Walle

    5 jaar geleden
    Terechte uitspraak, en de KVM supporters moeten niet kwaad zijn op het gerecht want die hebben eindelijk eens hun werk gedaan.. Ze moeten kwaad zijn op hun malafide bestuur. De telefoontaps bewijzen het en de verklaringen van WB ook dus er valt niets te ontkennen