Weerbericht - Tropische temperaturen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het wordt zondag zonnig en zeer warm, met temperaturen tot dertig graden. In het westen van het land is er 's avonds kans op buien. Daarna wordt het minder warm en wisselvallig, zo verwacht het KMI. Zondag wordt het zonnig en zeer warm met wat hoge wolkensluiers. Naar de avond toe ontwikkelen er zich in het westen van het land meer en meer stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot een bui, eventueel met onweer. In het centrum en het oosten blijft het tijdelijk droog. De maxima liggen tussen 25 graden in Hoog-België en 30 graden op de meeste plaatsen in Vlaanderen. Er waait een matige zuidelijke wind die naar de avond toe in het westen van het land ruimt naar het westen.

Zondagavond is het in de westelijke landshelft wisselend bewolkt met kans op enkele buien terwijl de oostelijke landshelft van het land nog geniet van opklaringen. Zondagnacht neemt ook in het oosten de bewolking toe en wordt het overal wisselend tot soms zwaarbewolkt met perioden van regen. In de Ardennen blijft de kans op (onweers)buien. De minima schommelen rond 15 à 16 graden. De wind is in het oosten aanvankelijk nog matig uit zuidelijke richtingen. Later wordt hij vrijwel overal zwak uit westelijke of veranderlijke richtingen. Aan zee blijft de wind matig uit westzuidwest.

Maandag trekt een storing traag van west naar oost, voorafgegaan door warme onstabiele lucht. In het westen en het centrum is wat regen mogelijk. In het oosten kunnen de buien plaatselijk van onweer vergezeld zijn. In de loop van de namiddag wordt het geleidelijk droger vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 24 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen, 19 graden in het uiterste westen en 20 of 21 graden elders.

De rest van de week wordt wisselvallig en geleidelijk minder warm met soms stevige en onweerachtige buien.

bron: Belga