De Londense burgemeester is een scherp criticus van Trump.
Volledig scherm
De Londense burgemeester is een scherp criticus van Trump. © REUTERS

Londense burgemeester haalt uit naar Trump: “Hij gebruikt de retoriek van 20ste-eeuwse fascist”

Het geplande staatsbezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan het Verenigd Koninkrijk dat morgen start, blijft reacties uitlokken. Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, haalde dit weekend in een opiniestuk in de Britse krant The Guardian nog eens uit naar Trump.

8 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Een heel correcte analyse van Khan. Wel jammer dat het kiespubliek van extreemrechts niet kan begrijpen dat onze vrijheden en democratische rechten in gevaar zijn. @devillé: U slaat de bal volkomen mis. Het is dankzij onze sociale zekerheid dat iedere Belg zeker is van een behoorlijk inkomen en dus meer zal investeren en consumeren zodat de productie stijgt en de economie groeit.
  • p. devillé

    5 jaar geleden
    Sitki Mola, het hangt er vanaf waar hun geld vandaan komt.Als het van een uitkering is of van een job bij onze overeheden dan brengt dat eigenlijk niet veel bij aan de economie.Enkel de maakeconomie of produktieeconomie en alle jobs die daar nodig voor zijn maken de economie sterk.Zeker het merendeel van de migranten die nog binnenkomt leven van belastingsgeld.En de staatsschuld blijft maar groeien.Weldra ontploft de boel.
  • Johan Swinnen

    5 jaar geleden
    Mijnheer de burgemeester gaat even een staatshoofd afvallen, wat een ego
  • Sitki Mola

    5 jaar geleden
    Ik ben gisteren naar een Aldi filiaal hier in Gent geweest (Zaterdag middag) en ik zag dat het voor 90% procent mensen met een migratieachtergrond waren die inkopen aan het doen waren. Het waren merendeels Moslims en momenteel is het Ramadan dus tijdens de Ramadan is het al rustig voor hen en blijven ze merendeels thuis omdat ze aan het vasten zijn. Mijn punt is, de economie draait ! België is een welvarend land want hoe meer mensen hoe meer belastingbetalers, laat je niet vangen door Angst!
  • Jan

    5 jaar geleden
    Ben ik het helemaal mee eens.