Direct naar artikelinhoud
Neymar

Neymar verdedigt zich tegen aantijging van verkrachting, maar kan zo nog meer problemen krijgen

Neymar, sterspeler van het Braziliaanse elftal en de Franse topclub PSG.Beeld AFP

De Braziliaanse international Neymar heeft zichzelf met een lange en expliciete video op Instagram verder in de problemen gebracht nadat hij beschuldigd werd in een verkrachtingszaak. 

De 27-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain wordt er door een Braziliaanse vrouw van beschuldigd dat hij haar verkracht zou hebben. Volgens de klacht die de vrouw indiende, zouden de feiten op 15 mei in een hotelkamer in Parijs hebben plaatsgevonden. 

In een verklaring, die hij op Instagram postte, ontkent de Braziliaanse international alle beschuldigingen. Hij stelt dat de verkrachtingsklacht eigenlijk een poging tot afpersing is.

Hij ondersteunt zijn pleidooi met expliciete berichten en foto’s die de vrouw via WhatsApp met hem zou hebben gedeeld. Maar net dat dreigt hem nu verder in nauwe schoentjes te brengen. De politie in Rio de Janeiro onderzoekt nu namelijk of hij met de publicatie van deze intieme beelden en conversaties de Braziliaanse wet heeft overtreden.

Bang

De Braziliaanse vrouw, van wie de identiteit geheim wordt gehouden, zegt dat ze via Instagram in contact was gekomen met de topvoetballer. Zijn assistent zou vervolgens een vliegticket naar Parijs voor haar hebben gekocht. In een hotel zou Neymar met geweld en tegen haar wil seks met haar hebben gehad. De vrouw ging twee dagen later terug naar Brazilië en deed daar aangifte. Ze was te geschokt en bang om dat in Parijs te doen, zei ze volgens het politiedossier.

Neymar is met het Braziliaanse elftal in voorbereiding op de Copa América in eigen land, die op 14 juni begint.