Hierop moet je letten als je een laptop koopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Hierop moet je letten als je een laptop koopt. © shutterstock

Op welke zaken moet je letten als je een laptop koopt?

Hoe groot moet je scherm zijn, welk klavier wil je, welke processor? Je bent op zoek naar een nieuwe laptop, maar je loopt verloren in de tientallen mogelijkheden en specificaties? Dit zijn de tien cruciale punten waar je rekening mee moet houden en we tippen de beste laptops van het moment.

5 reacties

  • Felix Strackx

    5 jaar geleden
    En ondertussen heb ik regelmatig de indruk dat het internet in de jaren 90 via de telefoonlijn nog sneller werkte dan nu. Daar zit je dan met je monster laptop!
  • Bruno Draulans

    5 jaar geleden
    Marc Van Hoof, die laptop is een model van twee jaar oud. Daar zit een processor van de 6e generatie in, terwijl we nu al aan de 8e generatie zitten. Beetje achterhaald, vind ik.Bovendien zet je twee dataschijven in raid1 in een laptop, terwijl op de SSD het besturingssysteem staat. Raid 1 koppelt twee schijven samen, zodat je 4TB hebt maar als 1 schijf stuk gaat, ben je alles kwijt. Slechtste raid-configuratie, die je kan hebben.
  • Mathieu Vandelook

    5 jaar geleden
    Aangenaam verrast door dit artikel. Kan als IT’er bevestigen dat er nuttige tips instaan. :)
  • Ben Degroote

    5 jaar geleden
    Dat het geen PC is!
  • Marc Van Hoof

    5 jaar geleden
    Laptop met i7-6700 64GB RAM 256SSD 2x 2TB HD in RAID 1 en NVidia GTX 970 videokaart met 17" scherm. Gaat als een tierelier. Alleen bij 3D tekenen wat wachttijd bij grote bestanden.