Lars Lokke Rasmussen.
Volledig scherm
Lars Lokke Rasmussen. © AP

Grijpt links in Denemarken de macht met rechtse standpunten?

Woensdag zijn er parlementsverkiezingen in Denemarken. Het ziet ernaar uit dat de linkse oppositie de rechtse coalitie van premier Lars Lokke Rasmussen uit het zadel zal lichten. Met voorstellen voor een streng migratiebeleid lokken de sociaaldemocraten kiezers weg van de populistische antimigratiepartij Danske Folkeparti.

10 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    WOW, wát een toffe linkse partijen! Ik wist niet dat die bestonden. Daar zou het Vlaams Belang misschien nog mee kunnen samenwerken?
  • Maya Debie

    5 jaar geleden
    De Scandinavische Landen zijn historisch altijd al Links geweest. Met veel succes trouwens. Daarom was de benaming Zweedse regering bij ons ook zo belachelijk,terwijl het een rechtse regering was. De sociale toestand in de Scandinavische landen zijn bij de beste ter wereld.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Iedereen weet wat de burgers willen maar dat mag je niet zeggen.
  • luc bartholomeus

    5 jaar geleden
    Dus niet alle linkse partijen blijven blind voor het allergrootste probleem : ze durven het niet alleen benoemen maar concrete plannen voorstellen. Uiteraard zijn ook daar de donkerrode groenen voor een ongebreidelde import: de maskers vallen af
  • Ivo Mariën

    5 jaar geleden
    Eigenlijk nemen ze de standpunten rond migratie over van de extreem-rechtse Deense Volkspartij en plotseling is het geen racisme meer.