Kinderen in het kamp Al Hol, in Koerdische gebied in Syrië.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen in het kamp Al Hol, in Koerdische gebied in Syrië. © AFP

Missie voor Belgische kinderen in Koerdische kampen vertrekt deze week: “Beschamend hoe ons land achteroploopt”

Een halfjaar na hun eerste bezoek vertrekt deze week opnieuw een team van VUB-onderzoekers naar de kinderen van Belgische IS-strijders in de Koerdische kampen in Syrië. Deze keer gaan ze de kinderen niet enkel verzorgen, maar misschien ook repatriëren. Dat zegt Gerrit Loots, de kindertherapeut die het team leidt.

19 reacties

  • Mark quagebeur

    5 jaar geleden
    wij moeten ons hierover niet schamen, deze die naar IS gebieden gegaan zijn om tereur en verdriet te zaaien, deze moeten niet terugkeren, laat ze daar, ze hebben er zelf voor gekozen, geen genade, geen schaamte
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Is het onze fout dat deze kinderen zich in een moordkalifaat bevinden? De ouders hebben dit hun kinderen aangedaan, ze spuwden op onze samenleving die hen onderhield en nu hun keuze verkeerd uitdraaide, is onze samenleving plots terug goed genoeg. IS kinderen onder de 5 geen probleem. Maar dan niet om later het IS tuig van ouders terug aan onze uitkeringsinfuus te laten hangen, om dan uiteindelijk toch weer een aanslag te plegen. Beschamend, neen, wel aanslag vrij tot nu!
  • Danny De Graeve

    5 jaar geleden
    Wat ervan ook is onschuldige zieletjes moet men altijd en overal proberen redden of je bent een mens zonder geweten of minstens even erg als de terroristen zelf. Petje af voor die mensen.
  • GILLIS VAN LAETHEM

    5 jaar geleden
    Laat ze daar en onderzoekers ook en hun loon schorsen
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    ons schamen? excuseer? wij zijn de slachtoffers! wat begrijpt ge daar niet aan, linkse sul.wilt u wel eens ophouden met deze wereldvreemden een platform te geven waar ze hun onzin kunnen uitkramen. dank u.