© AFP

ROLAND GARROS. Djokovic haalt op een drafje de laatste acht, titelverdedigster Halep demonstreert

Kei Nishikori heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros, hij versloeg de Fransman Benoit Paire in vijf sets. Ook Novak Djokovic plaatste zich op een drafje bij de laatste acht. Bij de vrouwen demonstreerde titelverdedigster Simona Halep.

Maarten Delvaux

Het duel tussen Kei Nishikori (ATP 7) en de Fransman Benoit Paire (ATP 38) was zondagavond stilgelegd na de derde set vanwege de invallende duisternis boven Parijs. Maandagmiddag hervatten de twee op court Suzanne-Lenglen. Nishikori haalde het uiteindelijk met 6-2, 6-7 (8/10), 6-2, 6-7 (8/10) en 7-5. De partij duurde 3 uur en 55 minuten.

In de kwartfinales botst de Japanner op titelverdediger en elfvoudig winnaar Rafael Nadal (ATP 2). Die won zondag vlot met 6-2, 6-3 en 6-3 van de Argentijn Juan Londero (ATP 78). In de derde ronde had de Spanjaard David Goffin (ATP 29) uitgeschakeld.

Djokovic haalt op een drafje de kwartfinales

Novak Djokovic (ATP 1) kende maandag weinig problemen in de vierde ronde van Roland Garros. De Serviër was op Court Philippe-Chatrier een maat te groot voor de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 45). Het werd 6-3, 6-2, 6-2 na 1 uur en 33 minuten.

In de kwartfinales neemt het eerste reekshoofd het op tegen de Italiaan Fabio Fognini (ATP 12) of de Duitser Alexander Zverev (ATP 5).

Novak Djokovic won Roland Garros in 2016 en was er verliezend finalist in 2012, 2014 en 2015. De voorbije twee jaar ging de Serviër er aan de Porte d’Auteuil telkens uit in de kwartfinales.

© EPA-EFE

Thiem schakelt Franse hoop uit

De Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 4) klopte in de achtste finales de Fransman Gael Monfils (ATP 17) in drie sets: 6-4, 6-4 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 48 minuten. In de kwartfinales wacht de Argentijn Juan-Martin Del Potro (ATP 9) of de Rus Karen Khachanov (ATP 11).

De 25-jarige Thiem haalde vorig jaar de finale aan de Porte d’Auteuil. Daarin bleek Rafael Nadal met 6-4, 6-3, 6-2 te sterk. Diezelfde Spanjaard klopte hem in 2017 in de halve finales. In 2016 hield Novak Djokovic de Oostenrijker uit de finale, nadat Thiem in de kwartfinales David Goffin had gewipt.

De 32-jarige Monfils sneuvelde vorig jaar in de derde ronde in Parijs. In 2008 behaalde hij, met een stek in de halve finales, zijn beste resultaat. Monfils verloor toen van Roger Federer, die nadien in de finale op Rafael Nadal botste.

Zverev voorbij Fognini naar kwartfinales

De Duitser Alexander Zverev (ATP 5) ten slotte klopte de Italiaan Fabio Fognini (ATP 12) in vier sets: 3-6, 6-2, 6-2 en 7-6 (7/5). De partij duurde 2 uur en 57 minuten. In de kwartfinales wacht Novak Djokovic. De Servische nummer 1 van de wereld, winnaar in 2016, klopte in zijn achtste finales zonder moeite de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 45) in 6-3, 6-2 en 6-2.

Zverev bereikte vorig jaar, bij zijn derde deelname op de hoofdtabel, de kwartfinales in Parijs. Het is zijn beste resultaat tot dusver op een grandslamtoernooi. Het beste resultaat van Fognini is een plaats in de kwartfinales in 2011. Vorig jaar sneuvelde hij in de achtste finales van het Franse toernooi.

© EPA-EFE

Titelverdedigster Halep demonstreert

Bij de vrouwen heeft titelverdedigster Simona Halep (WTA 3) heeft zich vlot geplaatst voor de kwartfinales. De Roemeense klopte in de achtste finales de 18-jarige Poolse Iga Swiatek (WTA 104) in twee sets: 6-1 en 6-0. De partij duurde amper 44 minuten.

In de kwartfinales wacht voor Halep opnieuw een op papier haalbare kaart, met Amanda Anisimova. De 17-jarige Amerikaanse versloeg in haar achtste finale de Spaanse Aliona Bolsova Zadoinov (WTA 137) in twee sets: 6-3 en 6-0. De wedstrijd nam 1 uur en 8 minuten in beslag.

De 27-jarige Halep veroverde vorig jaar haar eerste eindzege in Parijs. Ze versloeg in de finale de Amerikaanse Sloane Stephens. Halep bereikte nog twee keer de finale in de Franse hoofdstad. In 2014 verloor ze van de Russin Maria Sharapova, in 2017 was de Letse Jelena Ostapenko te sterk. Anisimova nam ondanks haar piepjonge leeftijd al een keer deel. Ze sneuvelde in 2017 meteen.

© Photo News

Barty en Keys staan in kwartfinales

Ook de Australische Ashleigh Barty (WTA 8) en de Amerikaanse Madison Keys (WTA 14) hebben zich maandag geplaatst voor de kwartfinales. Daarin staan ze tegenover elkaar.

Achtste reekshoofd Barty zette in de vierde ronde de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 35) opzij met 6-3, 3-6 en 6-0. Keys, het veertiende reekshoofd, was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 42). Die had in de vorige ronde de Japanse nummer 1 van de wereld Naomi Osaka uitgeschakeld.

De 23-jarige Barty haalde begin dit seizoen ook al de kwartfinales op de Australian Open en evenaart nu haar beste grandslamresultaat tot dusver. In Parijs was ze nog nooit voorbij de tweede ronde geraakt. De 24-jarige Keys bereikte vorig jaar de halve finales op het Franse gravel. In 2017 verloor ze de finale van de US Open. Twee keer was haar landgenote Sloane Stephens te sterk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer