De EU en haar lidstaten  Italië, Frankrijk en Duitsland worden door twee advocaten aangeklaagd voor misdrijven tegen de menselijkheid.
Volledig scherm
De EU en haar lidstaten Italië, Frankrijk en Duitsland worden door twee advocaten aangeklaagd voor misdrijven tegen de menselijkheid. © Photo News

Klaagt Internationaal Strafhof EU straks aan voor migratiepolitiek?

Twee gerenommeerde advocaten vragen het Internationaal Strafhof in Den Haag om de Europese Unie en haar lidstaten Italië, Frankrijk en Duitsland te vervolgen. Ze beschuldigen de EU van misdrijven tegen de menselijkheid omdat ze de schuld zou dragen van de dood van meer dan 12.000 migranten op de Middellandse Zeeroute tussen Libië en Europa.

9 reacties

  • julien de meulder

    5 jaar geleden
    laat schepen voor de kust varen om te kontroleren en een boot die niet zeewaardig terug naar de kant dan zullen ze niet over varen en verdrinken eigen schuld wij zijn niet verantwoordelijk voor hun eigen stommiteiten
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    De schuld van de dood van meer dan 12.000 migranten ligt uitsluitend bij die 12000 migranten. De EU heeft hen niet uitgenodigd noch gedwongen om naar Europa te komen. Wat is dat nu voor onzin om de EU verantwoordelijk te willen stellen ?
  • Jozef Hendrickx

    5 jaar geleden
    Het internationaal Strafhof is een rechtbank waarvan een land vrijwillig de rechtsbevoegdheid van accepteert , gewoon het internationaal Strafhof niet meer erkennen , zoals bvb de USA (trouwens ook onder Obama ) deze extreem linkse poco rechtbank niet erkend ,en de kous is af . Veel valse tranen bij de opengrenzen lobby die er voor zorgen dat de Europees sociaal stelsel wordt afgebroken wat zal leiden tot burgeroorlogen . Daarna zal het heeeel stil worden bij de linkse omgrenzen lobby .
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Nu gaat de EU doen alsof ze het slachtoffer is, terwijl ze al die migratiewaanzin zelf in de hand gewerkt heeft. Zeg al die verdragen op en maak nieuwe die het uitwijken naar Europa onmogelijk maken. Opvang in die plaatsen waar ook de andere vluchtelingen opgevangen worden, zo dicht mogelijk bij het thuisland. Nu kunnen we alleen maar spreken van economische vluchtelingen.
  • Joske Vermeulen

    5 jaar geleden
    Er bestaat zoiets als risicoaanvaarding. op een gammele boot de middellandse zee opgaan valt daar duidelijk onder.