Photo News
Volledig scherm
© Photo News

10.000 Belgen krijgen advies om van bank te veranderen door negatief klimaatrapport

Meer dan 10.000 Belgen krijgen het advies om deze maand nog hun geld weg te halen bij de banken ING, BNP Paribas, KBC en Belfius. Reden is dat de vier grootbanken hun beleid onvoldoende in lijn hebben gebracht met het klimaatakkoord van Parijs, zo heeft het actieplatform Move Your Money laten weten. 

16 reacties

  • Gerda Rousseau

    5 jaar geleden
    Ze zouden zichzelf beter eens serieus informeren. Het klimaat warmt al een hele tijd niet meer op en de mens zorgde maar voor een heel klein deel van die opwarming.. Allemaal te lezen in het nieuwste ICCP-rapport, dat al verscheen in december van vorig jaar, maar waar geen haan naar kraakt, om dat het niet in hun kraam past!
  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Er is nog voor 44 jaar olie en voor 157 jaar gas voorradig dus dat lijkt me voldoende tijd om naar alternatieve te zoeken zonder iedereen onnodig bang te maken en absurde prijsverhogingen te doen.
  • dominique castelein

    5 jaar geleden
    om het personeel te kunnen betalen moeten de banken winst maken en die maken ze in lucratieve bedrijven en gelijk hebben ze,geen economisch kerkhof op een groene wei
  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    Ik ga zeker niet van bank veranderen onder druk van enkele klimaat fanatici.
  • Sebastian Peeters

    5 jaar geleden
    Het zijn altijd dezelfde organisaties die alle economische realiteit uit het oog verliezen onder het mom van klimaat, menselijkheid of idealistische wereldverbeteringen. De banken zullen nu ook niet wakker liggen van vzw's met steuntrekkende leden.