© Isosport

Lokeren trekt naar het BAS om degradatie naar 1B alsnog af te wenden

Lokeren trekt naar het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) in het dossier matchfixing in de hoop alsnog de degradatie naar 1B te kunnen afwenden. Dat heeft de club zelf laten weten.

vml

LEES MEER. KV Mechelen gaat in beroep: “Allerlei artikels worden bij elkaar gehaald om toch maar degradatie te kunnen opleggen. Dat kan niet”

Lokeren degradeerde als laatste van 1A naar 1B maar na het dossier matchfixing gaat het nu dus in beroep. KV Mechelen mag niet promoveren maar in hun plaats zou Beerschot wel naar 1A mogen terwijl Lokeren naar 1B moet.

“Na overleg heeft KSC Lokeren besloten om, op advies van onze raadsman meester Van Steenbrugge naar het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) te trekken in het dossier matchfixing”, staat te lezen op de clubsite. “Onze advocaat heeft de voorbije dagen uitvoerig het vonnis van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal kunnen bestuderen. Op zijn aanraden zal morgen de beroepsprocedure voor het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) worden opgestart. De club volgt meester Van Steenbrugge in zijn overtuiging dat hiervoor voldoende juridische gronden zijn om deze stap te zetten.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL