Evert-Jan Daniels
Volledig scherm
© Evert-Jan Daniels

Definitief: Apple maakt einde aan iTunes

Apple stopt met iTunes in de huidige vorm. De dienst, gelanceerd in 2001, wordt ontmanteld en vervangen door drie losstaande apps: voor muziek, voor tv en voor podcasts. Apple heeft dat vandaag aangekondigd op de WWDC, een jaarlijks congres voor ontwikkelaars in San Jose, Californië.

25 reacties

  • Els Ducheyne

    5 jaar geleden
    Zelf juist een IPod gekocht voor een jarige kind die 9 wordt... En kan ik geen muziek opzetten voor haar. Schandalig en al mijn muziek staat er ook op. En ik doe dat juist graag via ITunes
  • Patrick Coulier

    5 jaar geleden
    @corry pauwels: U weet blijkbaar nu al meer? ;-) Tijdens de keynote gisteren werd er vermeld dat de muziek sync in MacOS 10.15 nu gaat gebeuren via de finder. Heel wat logischer eigenlijk... Naar mijn weten worden alle iPod's nog ondersteund zolang het tegendeel bewezen wordt hoor.
  • corry pauwels

    5 jaar geleden
    Schandalig. De Classic iPod kan dan niet meer worden gebruikt. Heb nog een editie van 2008 en op een gegeven moment ondersteunde de update het apparaat niet meer en kon je een perfect werkende iPod dus niet meer gebruiken. Heb dan een andere aangeschaft en zie nu ook de bui al weer hangen. Ik vind iTunes een geweldig programma en vind het jammer dat het verdwijnt. Ik wil niet streamen(lees huren, extra betalen), ik wil mijn geïmporteerde muziek altijd bij de hand. 100.000 nrs ineens weg ???
  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Laten we het simpel stellen, iTunes was een gedrocht om mee te werken en ik ben blij dat het weg is. Onder Windows kan je aangekochte liedjes gewoon kopiëren of afspelen met andere software, van aangekochte films weet ik het niet.
  • Michel Werbrouck

    5 jaar geleden
    Syncrhoniseren doe je toch al lang via de cloud ipv itunes !