Een plenaire vergadering van de Kamer. Archieffoto.
Volledig scherm
Een plenaire vergadering van de Kamer. Archieffoto. © Photo News

Kamer en Vlaams parlement hoesten 22 miljoen euro op voor vertrekkende parlementsleden

Het Vlaams Parlement en de Kamer moeten ruim 22 miljoen euro aan uittredingsvergoedingen betalen aan parlementsleden die hun zetel verloren of opgeven na de verkiezingen van 26 mei. Dat berekende De Tijd.

72 reacties

  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Goed bestuur mag blijkbaar wat kosten. Ha ha. En dan gaat deze bende graaiers ons ook eens komen vertellen waarom we ons telkenmale vergissen bij de verkiezingen. De kiesdrempel komt nu wel echt dichterbij.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    Ik deel nu de visie van de linkse partijen: laat de sterkste schouders nu maar de grootste lasten dragen dus graag 30 procent patronale lasten, 13.07 procent RSZ, 50 procent belastingen en 8 procent gemeentelijke opcentiemen hierop heffen, net zoals bij de werkmens. Of vinden ze dat ze niet rijk genoeg zijn?
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Politici hebben geen vangnet nodig,zij graaien genoeg voor een heel leven en anders mogen ze van mij eenzelfde leefloon krijgen, dat zij ook bepalen voor de gewone mens..tijd voor de grondwettelijke gelijkheid van élke belg in de praktijk,ook voor de politieke belgen!De sociale zekerheid kan die miljoenen goed gebruiken! bdw??
  • johan vankeirs

    5 jaar geleden
    En dit zijn dan dezelfde mensen die zeggen dat de mensen moeten besparen.De politiek en zijn wetmakers zijn totaal het noorden kwijt ten koste van de werkende belastingbetaler.Het loopt de spuigaten uit en het is bovendien een ware schande voor de mensen die het moeten doen met 1000 euro per maand.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Dat geld hadden ze veel beter in de sociale zorg gestoken....