Vrouwen en kinderen in het kamp van Al-Hol in het noordoosten van Syrië.
Volledig scherm
Vrouwen en kinderen in het kamp van Al-Hol in het noordoosten van Syrië. © AFP

Kinderrechtencommissaris pleit voor snelle repatriëring Belgische kinderen uit Syrië

Franstalig kinderrechtencommissaris Bernard De Vos heeft vandaag ontslagnemend premier Charles Michel en de federale informateurs opgeroepen om snel een beslissing te nemen over de repatriëring van alle Belgische IS-kinderen die in Syrië vastzitten, in het bijzonder de kinderen die onder "verschrikkelijke" omstandigheden in het kamp van Al-Hol in het noordoosten van het land verblijven.

7 reacties

  • Etienne Vanhoegaerden

    5 jaar geleden
    Hoeveel zijn er hier geboren? Als ik vroeger naar Spanje ging ik zelf voor mijn eigen kinderen een reispasje. Hebben deze kinderen dit ook dan kan men eenvoudig hun familieleden terugvinden en kunnen deze mensen hun hier mee bezighouden
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Een eerlijk voorstel. Mr De Vos, ga zelf naar ginder met uw aanhang.Zorg voor hen sociale woningen, scholen, enz.Met geld van al die Ngo's, de familie die hier toetert, pro's bij politici kunnen gerust een stuk van hun loon geven, enz. Laat die ouders daar hun straf uitzitten en dan kunnen ze terug herenigd worden. De families hier kunnen intussen naar daar om op de kinderen te passen. Wel zonder één euro belastinggeld. Degene die wel willen betalen kan uit eigen potemonnaie.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Meneer De Vos wat houdt u tegen om hen ginder op te vangen? Met enkele Ngo's moet dit toch lukken?
  • lu marissen

    5 jaar geleden
    VUB team kan eigenlijk beter ook daar blijven dan doen ze eens iets nuttig
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Volgens de Belgische wet (consulair wetboek) heeft men geen recht op officiële bijstand als men naar een gebied reist met negatief reisadvies. Dus: als die Belgische families naar België willen komen, dan mag dat - maar op eigen kosten aub. Dat gezegd zijnde: in dat kamp leven er zo'n 20.000 kinderen. Dat we er daarvan 70 gaan redden, lijkt eerder op het sussen van het eigen geweten.