Trump samen met de Britse premier Theresa May.
Volledig scherm
Trump samen met de Britse premier Theresa May. © AFP

Trump hoopt op "zeer substantieel handelsakkoord" met Londen na brexit

De Amerikaanse president Donald Trump gelooft dat de VS en Groot-Brittannië in staat zijn om een “fenomenaal” handelsakkoord te sluiten. Dat heeft hij tijdens zijn staatsbezoek aan Groot-Brittannië duidelijk gemaakt. De handel tussen beide landen kan “verdubbelen tot verdrievoudigen”, zo verklaarde hij in Londen tijdens een gezamenlijke persconferentie met de ontslagnemende Britse eerste minister Theresa May.

18 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Neen, Brexit is al gekozen om de regeltjes waaronder migratie door de Britten hun strot te duwen 18% Vlamingen hebben dit ook begrepen
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    Het is nu overduidelijk dat Trump de macht van de eu ernstig tracht te verzwakken, net zoals in andere landen van de wereld. Als de handelsconflicten blijven voortduren, en iedereen in de wereld er zo genoeg van heeft, en men de dollar gaat ruilen voor andere munten of goud, kunnen de betrekken met de US ernstig gaan escallerenis en is zijn liedje zo uit. Hopelijk komt het niet zover..
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Hij wil de Amerikaanse voedingsrommel aan Engeland verkopen, sinds de EU die Amerikaanse producten weigeren wegens onveilig is dit een opportuniteit voor hem om van die Amerikaanse rommel af te raken. Alsook zullen ze proberen Engeland te verplichten hun producten te aanvaarden die ze zelf al verkopen. En wat nog allemaal. Say no Engeland.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Volgende week komt hij daar dan op terug, en na weer een paar dagen weet hij weer van niks .
  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    Wat nu gebeurt tussen USA en UK heb ik al lang onder ogen gehad, UK wordt een kolonie van de VS.