BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Papierfabrikant uit Gent is verantwoordelijk voor legionella-uitbraak

In Gent heeft karton- en papierfabrikant Stora Enso toegegeven dat het mogelijk verantwoordelijk is voor de legionella-uitbraak die 32 slachtoffers maakte, onder wie twee dodelijke. “Wij werken volledig samen met de autoriteiten en kunnen op dit moment geen verdere commentaar geven”, zegt directeur Chris De Hollander. Indien een rechtbank zou oordelen dat Stora Enso verantwoordelijk is, riskeert de bedrijfsleiding effectieve celstraffen.

37 reacties

  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Burgemeester van Gent trekt zich niets aan van die streek,Het bedrijf is gelegen aan de veerpond van Terdonk.In die zone (Sint kruis Winkel-Mendonk-Desteldonk),(Evergem ligt langs de andere kant v/h kanaal)heeft Gent alle middelen weggetrokken om in te zetten in het centrum,en de regio word gewoon slecht behandeld door het stadsbestuur.
  • eric meers

    5 jaar geleden
    Veel bla bla maar dit is wel België en niet America hé . Zou dit in America gebeuren zou het bedrijf de boeken kunnen sluiten want dan zouden de slachtoffers honderden miljoenen aan schadevergoedingen krijgen , hier in België mag men blij zijn dat men als slachtoffer zijn medische kosten terug betaald krijgt . De directie gaat gewoon vrijuit of men gaat een paar decennia processen tot de zaak verjaart is .
  • Marc De Sutter

    5 jaar geleden
    Ze verwerken er ongeveer per dag een 300 tal opleggers met stadsafval uit Europa. Van het vuilste van de mensheid uit de steden maken ze gas, elektriciteit en papier. Stel U voor voor wat bacteriële besmettingen er daar allemaal inzitten ?
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Chapeau voor het bedrijf om het zelf bekend te maken. Volgens de nieuwsberichten heeft zowat heel Evergem er gewerkt. Er is nooit iets gebeurd. Jammer voor de getroffenen, maar alles draait weer om geld.
  • Leon Dendoncker

    5 jaar geleden
    Mogen de getroffenen hun facturen van de ziekenhuizen ook betalen na dat de verantwoordelijke veroordeeld zijn, want de advocaten zullen als eerste hun zakken vullen om alles zolang mogelijk te rekken.