In de eerste consultatieronde ontving Bart De Wever (N-VA) Tom Van Grieken en Barbara Pas van Vlaams Belang.
Volledig scherm
In de eerste consultatieronde ontving Bart De Wever (N-VA) Tom Van Grieken en Barbara Pas van Vlaams Belang. © Photo News

Staan onderhandelingen voor nieuwe Vlaamse regering op een laag pitje? "De Wever temporiseert”

Vlaams formateur Bart De Wever temporiseert. Dat valt vanavond te horen bij enkele onderhandelaars. De N-VA-voorzitter zou weinig haast maken met de vorming van een Vlaamse regering, omdat die te zeer afhankelijk is van de totstandkoming van een federale evenknie. Sp.a heeft nog geen nieuwe afspraak met de formateur na de informatieronde van vorige week, Groen “communiceert zodra er nieuws is”. Om de debatten onder de waterlijn te houden, bleef De Wever vanmiddag overigens in Antwerpen.

86 reacties

  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    De Wever is het VB aan het doodknuffelen ,een beetje tijd rekken , tot men uiteindelijk niet anders kan dan .......terug van het zelfde laken een broek te maken . Een coalitie van losers , als ze denken dat de " laaggeschoolden " dit gaan vergeten tegen de volgende verkiezingen gaan ze bij de volgende verkiezingen raar opkijken .
  • Greta Van den broecke

    5 jaar geleden
    Volgens Rutten is men een extrimist indien men het holebi gezin niet normaal vindt... Ik ken nochtans 'brave' oudere mensen die op CD&V of OVLD gestemd hebben en hier ook hun bedenkingen over hebben. We leven in een vrij land waar iedereen zijn eigen keuze mag maken en het is logisch dat we die keuze aanvaarden. Maar men moet niet verwachten dat iedereen dit het nieuwe 'normaal' vindt. Als pasverkozene zou Dominiek Sneppe beter opletten wat ze publiekelijk zegt.
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    NVA is de bevolking in het slaap aan het wiegen . Het slechtste voor VB is een coalitie met NVA die meer migranten in eigen rangen hebben dan gelijk welke andere partij . Als ze een deal maken, zal VB heel veel van haar sterke punten moeten laten vallen ,en gedwee meelopen in een andere rijk rijker regering van NVA . VB zal dan bij een volgende verkiezing afgemaakt worden .Dus bezint voor ge begint en ga volgende keer voor 50% en ga alleen .
  • Herman Janssens

    5 jaar geleden
    Een zwaluw maakt de lente niet. Het is niet omdat een persoon bij een partij een mening heeft, dat dat ook het standpunt van die partij is. Ieder heeft recht op zijn/haar mening. De gehele groep omwille van een afwijkende mening van een lid uitsluiten is demagogisch. Het is zelfs belachelijk en goedkoop. Binnen O-VLD zullen ook wel mensen met verschillende meningen rondlopen. Het is een ietsiepietsie ridicuul om zo het cordon nog trachten overeind te houden.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De linkse partijen zeggen "De Wever temporiseert". Zijn ze dan zó ongeduldig om aan de macht te komen ?