Archiefbeeld van een fietser zonder helm in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een fietser zonder helm in Gent. © Shutterstock

Waarom Belgen de fietshelm links laten liggen

Meer dan twee op de drie Belgische fietsers verkiezen de wind in de haren boven de veiligheid van een fietshelm. De verklaring is even simpel als complex: ‘we’ vinden zo’n helm nog altijd niet cool.

28 reacties

  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Ze zouden toch een poging mogen doen om een ander model fietshelm op de markt te brengen want ze trekken op niks, model skatehelm lijkt toch mooier en niet idioot.
  • Marc Embrechts

    5 jaar geleden
    Verplicht de helm dan ook voor de voetgangers. Dat zijn ook kwetsbare weggebruikers Die kunnen ook aangereden worden of kunnen ook vallen. Nog wat gepamper erbij !
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Ja Beste Stef Wuyts... de fietser is de zwakke weggebruiker... die bij aanrijding de grootste lichamelijke letsels kan oplopen door een chauffeur die denkt alles te mogen, die bezig is met smartphone om eten te regelen, ... Als aangereden fietser had ik gelukkig wél een helm op (op een plaats waar ik voorrang had). Gelukkig een helm want ik was mét helm zelf een tijdlang bewusteloos. Zonder helm... Beauty or brains... your choice...
  • marc coenen

    5 jaar geleden
    Beste Rudy Jorissen In Nederland het fietsland bij uitstek in Europa dragen ze geen helm zelfs op lichte bromfietsen moet je geen helm dragen zaligtijden en de kwetsuren liggen een pak lager als bij ons met helmen .Laat iedereen vrij zijn In zijn keuze we moeten of hebben hier al genoeg verplichtingen in dit land.
  • S Wuyts

    5 jaar geleden
    Waarom zouden ze een helm opzetten, ze zijn toch een zwakke weggebruiker die alles mag en waarvoor iedere auto moet stoppen om hen voorrang te geven, of niet?