Michele Ferrero beloofde zijn vader om van de chocopasta een wereldsucces te maken.
Volledig scherm
Michele Ferrero beloofde zijn vader om van de chocopasta een wereldsucces te maken. © Reuters/EPA

Fans vrezen Nutella-tekort door staking: dit is hoe de choco-producent een icoon werd

Door een staking in de grootste Nutella-fabriek ter wereld dreigen tekorten van de chocopasta te ontstaan. Al ruim een week blokkeren stakers -ze willen een hoger loon- de fabriek in het Franse Villers-Écalles. Die produceert dagelijks 600.000 potten Nutella, een kwart van de wereldproductie. Een echt succesproduct. Bij het ontstaan kwam een portie geluk kijken.

12 reacties

  • van roy jozef

    5 jaar geleden
    choco zonder palmolie is ook niet te vreten.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Vreet het niet, palmolie met een chocosmaakje
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Als kind zijnde Kwatta en nu die fondant van 't Boerinneke of zelfgemaakte, gewoon tabletten pure met melk efkes in de micro tot je een dikke saus hebt en na een paar uur in de frigo heb je choco. Moet daar geen boter in of niks. Heel dat gedoe rond Nutella nooit begrepen, vind die niet lekker. Zelfde met die speculoospasta. Brood met boter, speculoos in goeie straffe koffie soppen en recht op de boterham en voila, veel lekkerder.
  • Heléna Deloo

    5 jaar geleden
    Idem voor Delhaize zonder palmolie.
  • Albert Hendrix

    5 jaar geleden
    Heel erg ,want er is geen andere choco, onnozele mensen