Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AP

“Bijna 6.000 migranten moeten worden geëvacueerd uit Libische vluchtelingenkampen”

Om en bij de 6.000 migranten zitten gevangen in Libische detentiecentra en zouden zo snel mogelijk naar Europa moeten worden geëvacueerd, zegt de medische hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG). Mensenrechtenorganisaties hebben al meermaals gevallen van misbruik en foltering in de kampen vastgesteld, en door de gewapende conflicten rond de hoofdstad Tripoli verergert de zaak.

28 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Zet ze maar af in het europees parlement,eu-toppolitici kunnen ze met hun riante weddes allemaal onderdak en een beter leven verschaffen!Wij willen ze NIET!
  • Freddie Lamers

    5 jaar geleden
    Ik heb het helemaal gehad met die Afrikaanse gastjes. Loop na dat ik afgewerkt was naar de fietsenstalling om mijn fiets te pakken en naar huis te gaan. Komen er langszij op de weg 4 van die gastjes op gammele fietsen, met allemaal een bak bier op hun bagagedrager, onderweg naar het opvangcentrum. Gaan ze daar zitten zuipen, en daarna krijgen ze ruzie met ander bewoners. En moet de politie weer uit rukken om de gemoederen te bedaren. Bed, bad en brood, meer moeten ze niet krijgen.
  • Ann Verschueren

    5 jaar geleden
    AZG gene cent nog van mij. Wat heeft Europa daar mee te maken als hun einddoel dan toch niet Europa is? Vluchtelingen??? ik zie geen vrouwen en kinderen op die foto maar wel niks anders dan jonge gasten!
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Het is niet aan AZG om de Europese migratie te bepalen. Ik vraag me af wie er eigenlijk nog geld schenkt aan AZG.
  • Brigitte Vandekerckhove

    5 jaar geleden
    Libië heeft een kleine bevolking die op een groot oppervlakte leeft. De bevolkingsdichtheid verschilt van ongeveer drie mensen per kilometer2 in de twee noordelijke streken, tot minder dan een persoon per vierkante kilom.in de rest van het land. Libië is daarmee een van de dunstbevolkte landen ter wereld. 90% van de bevolking woont in minder dan 10% van het land, meestal aan de kust. België daarentegen is één van de dichtst bevolkte land binnen Europa 376/km2. Ons klein landje zal het oplossen.