Lorin Parys vorige week in het stembureau in Leuven.
Volledig scherm
Lorin Parys vorige week in het stembureau in Leuven. © Vertommen

N-VA-ondervoorzitter na 'Ban Islam'-tweet Dewinter: “Zullen in dat geval hele korte onderhandelingen zijn”

N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys vindt de meest recente tweet van Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter “echt wel een brug te ver”. Dewinter postte vanavond een bericht dat “CD&V, sp.a en Open Vld collaboreren met de islam”, terwijl “wij in het verzet gaan”. Hij vulde zijn tweet aan met de veelzeggende hashtag #BanIslam. Net vandaag kwam Vlaams Belang langs bij formateur Bart De Wever voor een tweede gesprek over de Vlaamse regeringsvorming.

184 reacties

  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    Frederic De Man, goed gezegd!
  • Frederic De Man

    5 jaar geleden
    Er is reeds aangetoond dat kiezers uit andere partijen het cordon niet steunen. Zelf CD&V bestaat voor een groot deel uit rechtse kiezers. Het aantal tegen VB schat ik op max 30% van de bevolking. Een minderheid dus, bovendien verdwijnen in een coalitie de scherpste kantjes. Het aantal tegen groen schat ik daarentegen boven de 50%. De meeste mensen hebben gekozen voor een rechtse regering... en economisch gezien de meest verstandige keuze voor de welvaart van Vlaanderen.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Jan Greveraars zegt: Aan iedereen die vindt dat ze nu eindelijk naar VB moeten luisteren, vergeet niet dat 82% tegen VB heeft gestemd, dat is ook democratie -- een altijd opkomende domme opmerking: 75%, een 3/4de meerderheid, heeft dan tegen de N-VA gestemd.
  • Guy De Groof

    5 jaar geleden
    Ahmed Maar er hebben er, volgens uw verknipte logica, meer tegen uw partij gestemd, dus zeker afvoeren maar?
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Johnny Dektel: niet mee eens. Bij andere partijen is "er niet voor stemmen" daarom nog niet "tegenstemmen", maar bij VB is dat wel degelijk zo: je bent voor of je bent tegen, geen middenweg mogelijk. Als VB echt "salonfähig" wil lijken, moeten ze beginnen met Dewinter en Van Langenhove uit de partij te zetten.
  1. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    88

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun afhankelijk te maken van het gezinsvermogen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.
  2. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    17

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.