De Nederlandse premier Mark Rutte bij zijn toespraak waarin hij zich richt aan de inwoners van de provincie Groningen.
Volledig scherm
De Nederlandse premier Mark Rutte bij zijn toespraak waarin hij zich richt aan de inwoners van de provincie Groningen. © ANP

Na de aardbevingen: Nederlandse premier biedt Groningers excuses aan

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft namens zijn regering excuses aangeboden aan de Groningers voor de aanpak van aardbevingen als gevolg van de gaswinning in hun provincie. 

9 reacties

  • Gilbert Rodts

    5 jaar geleden
    Dat kunnen ze goed excuses aanbieden daar worden de bewoners niet beter van .Direct stoppen en de schade betalen en liefst uit de zakken van deze die daar toestemming voor gegeven hebben om daar gas te boren .Is toch normaal als je een leegte maakt in de ondergrond dat deze invalt .
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Typisch. De lusten zijn netjes geprivatiseerd voor het bedrijf en de aandeelhouders. De lasten (problemen) die zullen worden afgewend op de maatschappij. De belastingsbetalers. Hypocrisie ten top. Misschien even goed gaan kijken wie er zoal in de raad van bestuur zit van dit clubje gaswinners. Benieuwd of die wel over een fonds beschikken om schade aan woningen wegens gaswinning te dekken. Dan moet je het ook nog kunnen bewijzen dat bedrijf X de schuldige is ...
  • Radboud Kuypers

    5 jaar geleden
    Rutte de clown die met alle winden meewaait, zoals het hem het beste uitkomt.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    429 miljard heeft de Nederlandse overheid aan dat gas verdient. Een deftige schadevergoeding kan er voor de Groningers niet af. En voor wie nog eens over die 11 miljard begint. Zonder dat gas was dat -418 miljard. De staatsschuld zou in verhouding hoger zijn dan de Belgische.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    Grappig, deze zg aardbevingen in Groningen, het zijn aardverschuivingen wat is een groot verschil.