Wereldrecordhouder frieten bakken steunt vzw Feestvarken

Luc Driesen (49), de wereldrecordhouder frieten bakken van frituria Estrella in Oostmalle, overhandigde dinsdagavond in zijn geboortedorp Poederlee (Lille) een cheque van 1.000 euro aan de vzw Feestvarken.

Bart Van den Langenbergh

De bijzondere prestatie van frituuruitbater Luc Driesen blijft nazinderen. Hij slaagde erin om half april liefst 126 uur en een kwartier onafgebroken achter de ketels van zijn frituur Estrella aan de Turnhoutsebaan in Oostmalle te staan. Dat kwam overeen met vijf dagen, zes uur en vijftien minuten frieten bakken, met heel veel steun van zijn vriendin Estrella.

De wereldrecordhouder koppelde zijn prestatie ook aan een goed doel, de vzw Feestvarken uit Malle. Deze organisatie bezorgt verjaardagspakketten aan kinderen tussen drie en twaalf jaar waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben. Dinsdagavond organiseerde Luc Driesen in zijn geboortedorp Poederlee een feest in het schlagercafé De Kroon van zanger Ive Rénaarts. Daar overhandigde hij een cheque aan Koen Hendrickx van de vzw Feestvarken. "Ik ben ongelooflijk trots dat ik een cheque van 1.000 euro kan overhandigen aan deze mooie organisatie", zei Luc Driesen in zijn wereldkampioenentrui. Met het geld kunnen weer heel wat kinderen blij gemaakt worden. De plechtigheid in het café werd in goede banen geleid door de onnavolgbare presentator Jos Willems, in aanwezigheid van acteur Erik Goris.

De feestelijke avond kreeg nog een apotheose met de lancering van het lied Een echte grote wereldkampioen. Ive Rénaarts nam in samenwerking met Erik Goris, Jos Willems en gitarist Jef Marinus de single op de tonen van Viva De Romeo's op. "De single is te koop in café De Kroon en ook in frituria Estrella. De opbrengst van dit lied gaat ook integraal naar de vzw Feestvarken", zegt Ive Rénaarts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER