De Italiaanse vicepremiers Luigi Di Maio (l.) en Matteo Salvini (r.) met tussen hen in premier Giuseppe Conte.
Volledig scherm
De Italiaanse vicepremiers Luigi Di Maio (l.) en Matteo Salvini (r.) met tussen hen in premier Giuseppe Conte. © epa

Di Maio en Salvini laken Europese budgettaire forcing tegen Italië

De twee coalitiepartners in de Italiaanse regering laken de Europese begrotingsprocedure die Italië boven het hoofd hangt. “Te makkelijk”, reageerde vicepremier Luigi Di Maio van de anti-establishmentpartij Vijfsterrenbeweging. Zijn ambtgenoot van de uiterst rechtse Lega, Matteo Salvini, hoopt op “respect”.

10 reacties

  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Dus om een land er weer bovenop te helpen gaat de EU Italië een boete geven van 3,5 miljard euro ? Die ganse EU zijn niet meer of minder een bende witteboord criminelen.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    De griekenlandcrisis in een notedop.... De inkomsten en winsten van deze operatie zijn geprivatiseerd en de lasten zijn op de nek van de maatschappij/gemeenschap ttz de Grieken in eerste instantie en daarnaast op alle EU belastingsbetalers afgewenteld én betaald !!!.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De EU steunde voordien de communistische premier in zijn strijd tegen fiscale fraude, in werkelijkheid een fiscaal schrikbewind. Een fiscaal schrikbewind levert uiteindelijk niet meer op, maar minder. zowel de overheid als de burger verliezen.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Duitsland Heeft aan de Griekse Tragedie meer dan 170 miljard Euro verdient ! Ook België 10 Miljard ,Nederland , Frankrijk , Oostenrijk , Polen ezv ... Hebben Verdient aan de Griekse Crisis ! Tot Zo ver gaat de Europese Solidariteit !! Dit Allemaal Om de Banken in deze landen extra te laten verdienen op de Kap van de Grieken en Eu Burgers die mochten inleveren voor de Banken hun Risico's te dekken !
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    De EU is goed bezig met zichzelf op te doeken.