Premier Charles Michel. De EU-Commissie is kritisch voor het Belgische begrotingsbeleid, maar plaatst ons land toch niet op de strafbank.
Volledig scherm
Premier Charles Michel. De EU-Commissie is kritisch voor het Belgische begrotingsbeleid, maar plaatst ons land toch niet op de strafbank. © REUTERS

Europese Commissie kritisch over begrotingsbeleid, maar strafbank voorlopig afgewend

De Europese Commissie heeft een kritisch rapport over de Belgische overheidsfinanciën gepubliceerd, maar stelt niet voor dat ons land onder toezicht komt. Daarvoor werd gevreesd omdat het begrotingstekort in ons land niet onder controle geraakt. Ontslagnemend minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) koppelt het rapport meteen aan de formatiegesprekken. “Wie denkt dat men opnieuw 500 dagen tijd kan verliezen met communautaire avonturen vergist zich.”

21 reacties

  • Jacky Vanderplas

    5 jaar geleden
    Niet zooo belangrijk meer ,vlaanderen heeft tenslotte wel goed helpen geld in het lege europa laadje te brengen met de jonge klimaat terorristen. En hysterische meute ,dus de put is nu weer wat gedicht voor eventjes wel !?
  • boudewijn schepers

    5 jaar geleden
    Hoe kan Europa dit toestaan onze politiekers zijn onbekwaam een land te leiden doordat we te veel politiekers en regeringen hebben is alles onbestuurbaar de politiekers zullen er niets aan doen ze blijven voorts graaien daarom moet Europa ingrijpen voor het te laat is
  • Dirk Verelst

    5 jaar geleden
    De schuld steeg wel met €65Miljard op nog geen 4 jaar terug , wat het artikel niet vermeldt
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    De wet zou moeten voorzien dat de uitgaven en inkomsten in evenwicht moeten zijn. Lukt dat niet dan zijn alle regeringsleiders persoonlijk en hoofdelijk verantwoordelijk. Wedden dat het dan zal lukken.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Michel Rooms, vlaanderen doet al jaren zijn best om het Waalse voorbeeld te volgen. Op 20 jaar tijd zijn hondeedduizenden extra in dienst genomen. Die hebben niet allemaal het ambtenarenstatuut, maar ook het statuut van contractueel. Vooral in het onderwijs en de zorg is de groei spectaculair.