CdH-voorzitter Maxime Prévot. Zijn partij stapt overal in de oppositie.
Volledig scherm
CdH-voorzitter Maxime Prévot. Zijn partij stapt overal in de oppositie. © Belga/Flourish

CdH stapt overal in oppositie: welke coalities zijn nu nog mogelijk?

De Franstalige humanisten van cdH hebben beslist op alle niveaus in de oppositie te gaan. Ze zullen dus in geen enkele regering zetelen: noch federaal, noch Brussels, noch Waals. Dat hebben de leden van het partijbureau beslist. De beslissing maakt een coalitie tussen PS, MR en eventueel Ecolo op Waals niveau de enige werkbare. Federaal blijft de puzzel even moeilijk.

63 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De BTW inkomsten in dit land zijn ongeveer 30 miljard. Rekening houdend met het deel dat naar de EU gaat en de intresten die nog betaald moeten worden kan je in op zijn minst 20 jaar de staatsschuld afbouwen. Voor het grootste deel wel op rekening van de Vlamingen. En door de minder inkomsten elk jaar heb je tegen dan 500 miljard schuld in Vlaanderen en 300 miljard in Wallonië. Beide kunnen elkaar dan ook nog eens economisch gaan beconcurreren met fiscale voordelen voor bedrijven.
  • David De Geyter

    5 jaar geleden
    100% gelijk mr. Leo Trappeniers.
  • Maria Wynendaele

    5 jaar geleden
    Het wordt weer aanmodderen voor lange tijd wat een natuurlijk gevolg is van deze uitslag , meer confederalisme zal nodig zijn of de totale splitsing volgt , het zal snel moeten voor BDW en T.V. zij zullen dit aanmodderen geen jaren dulden.
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Het lijkt er op dat wij het record regeringsvorming nog eens gaan verbeteren en dat is prima. Zo kunnen de de partijen geen beleid en dus geen nieuwe belastingen invoeren, ze ook niet verhogen en per maand niet meer uitgeven dan de maand van het vorige jaar. Het komt nog goed met dit land.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    goed zo ...laat ze maar eens de volle 5 jaar zo aanmodderen ..zal deugd doen eens 5 jaar geen nieuwe taksen en verplichtingen..