Dutee Chand
Volledig scherm
Dutee Chand © EPA

India's eerste openlijk homoseksuele atlete uitgespuwd door eigen familie: “Het is vernederend voor ons”

Dutee Chand, de snelste sprintster van het land, vertelde vorige maand aan The Indian Express dat ze een relatie heeft met een vrouw uit haar dorp. Voor die coming-out kon ze op veel lof rekenen, maar haar familie en de inwoners uit haar eigen dorp reageren vol afschuw. “Hoe moeten wij onze familie en onze gemeenschap onder ogen komen?” 

6 reacties

  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Inderdaad, deze wereld is verre van perfect en het zal helaas nog niet voor morgen zijn. Ik wens die vrouw alle geluk in haar verdere leven, ze zal het nodig hebben.
  • Mich Vanderhoydonck

    5 jaar geleden
    In Belgie bestaan er ook kasten ,tussen rijken en armen ,destijds aangemoedigd door Caroline Gennez s woorden “ laat de rijken de crisis betalen “ . De SPA zet beide partijen nog extra tegen mekaar op.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Wat pas echt vernederend is, is jullie kaste systeem !
  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    India & Indonesië met hun kasten systeem. Is gewoon VERWERPELIJK en om van te kotsen. We moeten er niet van schrikken dat we deze HELDIN binnen een aantal weken of maanden ten grave kunnen dragen. En het overheidssysteem in deze landen laat begaan omdat ze achter deze verwerpelijke waarden staan.
  • Katherine Baker

    5 jaar geleden
    Verkrachters bij de vleet daar in India maar een vrouw die verliefd is op vrouw, ho maar ... dat is een grote schande voor hen ... Zegt veel over de achterstand van die mensen daar, net zoals over hun kasten-systeem ... 500 jaar terug in de tijd ! Zolang ze maar geld hebben om nucleaire wapens te maken .... (sarcastisch) !