Matteo Salvini (r.), hier met onder andere Geert Wilders en Marine Le Pen, had gehoopt de extreemrechtse eurosceptische krachten in het Europees parlement rond zich te kunnen verzamelen.
Volledig scherm
Matteo Salvini (r.), hier met onder andere Geert Wilders en Marine Le Pen, had gehoopt de extreemrechtse eurosceptische krachten in het Europees parlement rond zich te kunnen verzamelen. © REUTERS

Extreemrechtse en eurosceptische frontvorming in Europees parlement krijgt flinke knauw

De droom van Matteo Salvini, Italiaanse vicepremier en leider van de extreemrechtse partij Lega, om in het Europees parlement een groot extreemrechts en eurosceptisch blok te kunnen vormen, heeft vandaag een flinke knauw gekregen. Zowel de Brexit Party van Nigel Farage, op zichzelf de grootste partij van het parlement, als de Poolse conservatieve regeringspartij PiS, hebben laten weten niet in Salvini's fractie ENF te zullen stappen.

18 reacties

  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Bankrekening van die Polen eens controleren misschien ook een wijngaard in Toscane gekregen van de Bilderberg group om er in niet in te stappen
  • Jurgen Latet

    4 jaar geleden
    Niet erg die worden keihard afgestraft bij de volgende verkiezingen.
  • Jan Delafontaine

    5 jaar geleden
    Spijtig. Deze mensen zijn de laatste kans om onze Europese cultuur te behouden.
  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    Of je dit nu leuk vindt of niet zolang de Brexit nog niet is uitgevoerd blijft Farage verkozene van het Europese parlement.
  • Nicolas Ivanov

    5 jaar geleden
    Gemiste kans dan voor die partijen. Enkel met verenigde kracht kan men dat monster bestrijden.