Onweer boven het West-Vlaamse Wervik.
Volledig scherm
PREMIUM
Onweer boven het West-Vlaamse Wervik. © Bolle Matti

Waarom we terecht bang zijn van onweer

Onweer maakt ons bang. Zodra het KMI code geel of oranje aankondigt, surfen we massaal naar nieuwssites om alle details over het weer te weten te komen. Lijkt irrationeel, want een onweer is niet half zo dodelijk als het verkeer. En toch heeft onze angst een functie: “Het zorgt ervoor dat we voorzichtig zijn en helpt ons als soort te overleven.”

21 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Ik kijk altijd naar de pure natuur om te weten wat de juiste reactie is. Alle dieren zijn zonder uitzondering bang van onweer ... Spijtig dat ze niet meer kunnen spreken.
  • Erik Verdyck

    5 jaar geleden
    @ Mathias Hella , wat Leonarda bedoelt is het gevaar voor omvallende electriciteitspalen , bomen , .... je moet niet het gevaar gaan opzoeken als het niet nodig is ! Dat kan je uit haar andere opmerkingen uitmaken en als jij denkt dat die verblindende flits het gevaarlijkste is dan zou ik als ik u was gewoon binnenblijven !
  • Fatima Dirkx

    5 jaar geleden
    Helemaal niet bang, vind dit zelfs mooi.
  • Hans Van hauwermeiren

    5 jaar geleden
    Omdat je eens kijkt en maatregelen neemt ben je toch niet bang. Dat zijn voorzorgen dat je neemt voor als er iets moest zijn.
  • Marc Dekoninck

    5 jaar geleden
    Ook een blikseminslag gezien op een electriciteitspaal tijdens een wandeling. Het doet iets op het moment, maar echt schrik hebben doe ik niet. Het kmi zorgt alleen maar voor paniek door hun kleurcodes en zeker als het dan niet zo is in je streek. Wat was er mis met het zinnetje, er is kans op onweer?