Een actiebeeld uit de wedstrijd tussen Mechelen en Tubeke, afgelopen seizoen.
Volledig scherm
Een actiebeeld uit de wedstrijd tussen Mechelen en Tubeke, afgelopen seizoen. © belga

Tubeke naar BAS, moet KV Mechelen zelfs degradatie naar eerste amateur vrezen?
- Lokeren aast op plek Beerschot

Belgisch voetbalTubeke gaat in beroep tegen de veroordeling van KV Mechelen tot het spelen in 1B volgend seizoen. Dat bevestigde algemeen directeur Josselin Croisé. De Waals-Brabanders willen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) afdwingen dat Malinwa degradeert naar de eerste amateurklasse. Overigens nog nieuws in het dossier matchfixing, want als KVM degradeert naar 1B, claimt Lokeren de plek van Beerschot. 

39 reacties

  • Herman Valaert

    5 jaar geleden
    STOP met die insinuaties a.u.b. - Iedereen heeft zo wat zijn zeg zeg naar voor gebracht - en niemand weet de juiste oplossing precies. Laten zoals het is uitgesproken is de beste remedie om geen verdere problemen te kweken.
  • jonas schauvliege

    5 jaar geleden
    volgens het bondsregelement zou de termijn van aanklacht allang overschreden zijn waardoor de bond enkel nog bestuursleden zou kunnen straffen maar niet de club
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Als matchfixing be,lezen wordt vóór het BAS dan moet KVM en W.Beveren naar 1B. Lokeren moet zakken als laatste in 1A en Beerschot moet in 1 B blijven want ze hebben de competitie niet gewonnen. Men kan ook met 18 ploegen naar 1A gaan.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Volgend seizoen 18 ploegen in 1A en probleem is opgelost met 2 rechtstreekse dalers als de competitie erop zit.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Waarom Lokeren niet ineens laten starten in de 1e voorronde van de Champions League. Daar zullen ze zeker tevreden met zijn en kunnen ze zich meten met hun gelijken. Het brengt ook nog zaad in het bakje en daarom is het toch allemaal te doen, niet het sportieve. Dat begrip is bij het Belgische voetbal al lang begraven.