Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Bernardo Ramonfaur / Shutterstock.com

Einde van iTunes is in zicht: dit gebeurt er met je muziek

Apple maakte deze week bekend dat het iTunes overboord gooit. Het iconische muziek- en mediaprogramma op Mac wordt vervangen door aparte apps voor muziek, podcasts, audioboeken en films. Maar wat betekent dat voor jouw muziekcollectie in iTunes? We zetten het voor je op een rijtje. 

8 reacties

  • Patrick Coulier

    5 jaar geleden
    @peter colson: Alsof een disk niet kan vervangen worden bij iTunes op Mac en/of PC. Totaal geen argument als je, zoals het hoort, beschikt over een backup natuurlijk.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Heeft me nooit kunnen bekoren. Ik gebruik al jaren VLC, weinig toeters en bellen en het speelt werkelijk alles af. Ik hou trouwens niet van gesloten systemen zoals dat van Apple waarmee ze hun klanten werkelijk afzetten met een glimlach. HD kapot? Trek je portefeuille maar open. Ik ga naar de winkel, koop een HD van 100 euro en de PC is weer hersteld
  • Patrick Coulier

    5 jaar geleden
    Al die paniekzaaierij van de voorbije weken voor niks eigenlijk en weeral...
  • Tim Claes

    5 jaar geleden
    Over de jaren was iTunes een hybried monster geworden. Wilde je gewoon wat muziek beluisteren, dan moest iTunes eerst nog effe je andere apparaten terugvinden voor je van start kon gaan. Met deze upgrade is dit probleem opgelost, en wordt het synchroniseren, beluisteren van muziek, bekijken van films etc. weer een pak rechtlijniger.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    itunes verdwijnt voorlopig niet van Windows. Staat toch zo in de tekst