Verkrachtingszaak van Steve Bakelmans wordt achter gesloten deuren behandeld

Het Antwerpse hof van beroep heeft na een korte beraadslaging beslist om de verkrachtingszaak van Steve Bakelmans (39) achter gesloten deuren te behandelen, zoals het slachtoffer gevraagd had.

“Gezien de aard van de feiten en de uitzonderlijke media-aandacht is het aangewezen om de zaak achter gesloten deuren te behandelen. De persoonlijke levenssfeer en de bescherming van het privéleven van het slachtoffer primeren op de openbaarheid”, oordeelde het hof.

Het verzoekschrift tot vrijwillige tussenkomst van het slachtoffer werd onontvankelijk verklaard. Ze is is dus geen officiële partij meer, maar zelfs dan nog kan het hof beslissen om de zaak achter gesloten deuren te behandelen.

Steve Bakelmans werd in juni 2017 tot vier jaar cel veroordeeld voor de verkrachting van zijn ex-vriendin. Zijn onmiddellijke aanhouding werd niet bevolen, omdat er geen indicatie was dat hij zich aan zijn straf zou proberen te onttrekken.

Bakelmans ging in beroep, maar de behandeling van zijn zaak liep vertraging op door een personeelstekort bij het hof van beroep. De dertiger bleef al die tijd op vrije voeten en kon zo op 4 mei studente Julie Van Espen (23) tegenkomen. Hij probeerde ook haar te verkrachten. Toen ze zich hevig verzette, doodde hij haar en dumpte hij haar lichaam in het Albertkanaal.

Bakelmans verschijnt donderdag opnieuw voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer