Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vlaamse administratie pleit bij De Wever voor rekeningrijden en koolstofheffing

Als het van de Vlaamse administratie afhangt, moet de nieuwe Vlaamse regering een systeem van rekeningrijden invoeren, moet ze 500 miljoen euro investeren in onderzoek, ontwikkeling en innovatie en moet ze een koolstofheffing invoeren. Dat staat in de bijdrage van de Vlaamse administratie aan het regeerakkoord 2019-2024, die Belga kon inkijken. De administratie heeft het document overhandigd aan N-VA-voorzitter en Vlaams formateur Bart De Wever. 

12 reacties

  • Spike Björk

    5 jaar geleden
    Voor de verkiezing gingen ze dat niet door de strot van de Vlaming duwen, als we het nu toch krijgen, weet je dat je de volgende verkiezing voor deze partij niet meer moet stemmen.
  • Fonny Labie

    5 jaar geleden
    Huidige prijzen voor alles op fossiele brandstoffen beter behouden en zorgen dat de prijzen voor alternatieve energie er ver onder zit kan ook een oplossing zijn maar zal niet genoeg opbrengen zeker.
  • Renaat Moerman

    5 jaar geleden
    Alle fossiele brandstoffen x3 ... daar teken ik direct voor. Eindelijk die mazoutstoven op wielen van de baan.
  • Spike Björk

    5 jaar geleden
    Men gaat rekeningrijden zeker invoeren en een belasting voor het milieu zal er ook komen,maar de opbrengst zal niet gaan waar het voor bedoeld was. Het zijn puur nieuwe belastingen.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Ik denk dat ik naar Wallonië verhuis als ik zie wat ze ons hier allemaal door de strot gaan duwen. Als ze niets anders kunnen dan mensen pesten en belasten mag voor mij de Vlaamse regering afgeschaft worden.