Deelsteps en deelfietsen in Brussel.
Volledig scherm
Deelsteps en deelfietsen in Brussel. © Photo News

NMBS wil samenwerken met aanbieders van deelsteps en deelfietsen

De NMBS voert gesprekken met aanbieders van deelsteps en deelfietsen, zoals Flash, Lime en Step (Uber), om hun aanbod aan te sluiten op haar eigen dienstverlening. Een samenwerking kan bijvoorbeeld inhouden dat er steeds voldoende steps en fietsen aanwezig zijn in de omgeving van stations.

4 reacties

  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Is het niet beter dat de NMBS zich in de eerste plaats concentreert op de de stiptheid van de treinen in plaats mogelijkheden te zoeken voor 'intermobiliteit'? Zich concentreren op de core-business kan volgens mij geen kwaad en is eerder in het belang van de reiziger dan bepaalde diensten aan te bieden voor reizigers die niet op tijd op hun bestemming geraken.
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Dat systeem is veel te duur. Je betaalt 10 euro per uur. Een kostelijk grapje als je dat ding nodig hebt om anderhalve km af te leggen. Je kan dan beter de taxi nemen. Die is goedkoper. Heel dat Fietsdelen is een grote flop. Weinig mensen maken ervan gebruik.
  • Sven Kerstens

    5 jaar geleden
    Zou schandalig zijn als de NMBS zou samenwerken met een tak van uber. Een bedrijf dat bestaat door miljarden subsidies en en bedrijf dat wettelijk niks in orde heeft laat staan een euro teveel belasting of eender welke bijdrage hierom betaald.
  • J C

    5 jaar geleden
    fantastisch I.D.